Weekspreuk week 25, van 22 tot 28 september

weekspreuk week 25

Spiritualiteit vraagt om verbinding met jezelf

Niet zelden is spiritualiteit vluchtig en zweverig in plaats van gegrond in de fysieke wereld. Om echt contact te kunnen maken met het spirituele aspect van het leven, is een goede relatie met jezelf, je lichaam en je behoeften noodzakelijk.

Als spiritualiteit niet goed gegrond is en vluchtig blijft, dan kom je niet verder dan dromen en denken. De impulsen die vanuit de ziel ontstaan krijgen dan geen handen en voeten. Ze worden niet uitgevoerd of soms zelfs niet eens opgemerkt.

De mens is een creërend wezen

Wat ons mensen tot mens maakt, is de mogelijkheid om te creëren. Doen we dat niet, of onvoldoende, dan benutten we ons potentieel niet en geeft het leven ons geen echte vervulling.

In een tijd waarin er alsmaar veel van ons gevraagd wordt, ligt stress op de loer. Stress kan ervoor zorgen dat je slecht naar jezelf en naar de signalen van je lichaam luistert. Als dat gebeurt is er geen ruimte meer voor nieuwe ideeën en inspiratie. Het gevolg is dat je mens-zijn niet tot volle bloei komt.

De natuur geeft het hele jaar door aanwijzingen

Als je de band met jezelf en je lichaam wilt versterken of herstellen, kan de weekspreuk je helpen. Als je dagelijks de spreuk doorleest of opzegt en elke week tenminste één keer de natuur in gaat, kun je de veranderingen aan den lijve ervaren.

Leven met het ritme van het jaar als leidraad is verrijkend. Het geeft je nieuwe inzichten, die op hun beurt tot nieuwe kansen leiden.

De herfst kondigt zich aan

In deze periode vallen de eerste bladeren van de bomen en de herfst kondigt zich aan. Waar de natuur haar groeikrachten terug trekt, daar mogen wij onze aandacht ook terug trekken uit de buitenwereld om bij onszelf naar binnen te keren.

Door goed te luisteren waar je nu behoefte aan hebt, meer en meer de stilte op te zoeken en met de natuur mee naar binnen te bewegen, creëer je ruimte voor nieuwe impulsen.

Door de natuurlijke cyclus te volgen, ontstaat er bovendien een diep vertrouwen in het leven en de schepping als geheel. Want wanneer het uiterlijke leven stiller wordt, komt het innerlijke leven pas echt in beweging. Beiden zijn als yin en yang en kunnen niet zonder elkaar bestaan.

De spreuk van week 25

Diep in mij gloeit en smeult
licht dat groeit in duisternis
als ‘k mezelf kan horen.
Terwijl mijn lijf zich laaft aan rust
houdt het licht in mij de wacht
tot de zomerzon ontwaakt
en de kou doet smelten.

© 2021 Inge Schuurmans