Lavendelzakjes in stijl van linnen in naturel kleur

Als je kiest voor slow mode, dan kies je voor natuurlijke materialen. Wol is één van die materialen. Om dan de motten op afstand te houden kun je tussen je kleding, in je kasten of lades, wat lavendelzakjes hangen of leggen.

Lavende helpt om de motten op afstand te houden en daardoor ook om je kleren langer mooi te houden. Beter gezegd: motten komen op de geur van wol af en lavendel zorgt ervoor dat ze die geur niet meer herkennen. Ze vliegen dan aan je kast voorbij.

Extra fijn is dat lavendel ook nog lekker ruikt. Elke keer als je je kast opent komt de geur je tegemoet.

Van naturel linnen maakte ik kleine zakjes en ik naaide er een gehaakte bloem op van alpaca wol, in een kleur die heel dicht bij de kleur van het linnen ligt. De zakjes vulde ik met lavendel en ik knoopte ze dicht met wat hennepgaren om te voorkomen dat de lavendel uit het zakje zou gaan. Om het mooi af te werken haakte ik van dezelfde wol als de bloem een lint om het zakje (voor het zicht) mee te sluiten.

Zo ontstond een subtiel stijlvol accessoire voor in de kast, waar ik elke keer vrolijk van word wanneer ik de kast open doe, wanneer ik het zie liggen en wanneer ik het ruik.